NUEVO SFIDA IN ITALIA

Italien,Perugia,Vardag — Tags: — @ 1 February, 2009 - Comments Off on NUEVO SFIDA IN ITALIA

  Ja, då har jag lämnat Sverige bakom mig. Dags för “Äventyr 2009” som kommer bestå av studier till att börja med i Perugia och sedan i Milano. I Perugia blir det språkkurs för hela slanten och i Milano blir det Urban Planning & Architecture för resten. Känns på ett sätt konstigt att lämna den “vanliga” vardagen bakom sig hemma i Sverige. Inget mer BTH den här terminen och ja, det känns bara lite ovanligt. Jag är inte van vid sådana här resor, även om jag varit iväg förut. Men då har det varit under FM:s regi och då är allt så uppstyrt. Nu sker allt under min egen regi och då kan det bli både flipp, flopp eller något mitt i mellan.

  Igår lämnade jag många betydelsefulla personer bakom mig, varav det är särskilt en jag tänker på. Det är inte kul att orsaka sorg och saknad hos någon annan, men ja, jag kan inte offra det jag själv vill för någon annan. Det kommer vara kämpigt, men det kommer lösa sig. Och så finns ju Skype också för den delen. Via Kastrup gick flyget mot Malpensa utanför Milano där det blev ett äventyr med direktupplevelse av italiensk motorvägskörning med buss. Italien kommer förvåna mig mycket framöver, men samtidigt är jag inte förvånad. Men vårt svenska säkerhetstänkande är nog reserverat för Sverige. Här nere fungerar det med mindre marginaler, och varför använda blinkers egentligen…
  Aja, bussresan gick bra och jag hittade till vandrarhemmet vid Stazione Centrale utan nästan inga problem. Efter incheckning blev det att få ut lite Euros så att vandrarhemmet kunde betalas fixade jag även tågbiljetterna för dagens fortsatta resa. På vägen från stationen smet jag in på en pizzeria för en middag och så slog det mig att min första pizza i det förlovade landet bakades av kineser. Hm.. jag får leta upp en mindre stad helt enkelt. Typiskt! Aja, sov gott gjorde jag och kl 9.30 hoppade jag och en tjej som jag mötte på stationen på tåget för resan mot Perugia. Vi hade stämt träff före avgång så vi fixade så vi satt tillsammans på tåget. Det blev en resa genom ett grått och disigt Italien för att när vi kom till Firenze och ett byte få lite bättre väder. Dock ingen blå himmel. Fick mig en skymt av il Duomo och nu är jag då framme i Perugia. Här blev det självklart en felåkning med bussen när jag skulle ta mig till lägenheten jag nu sitter i. En halvlång promenad senare var jag dock på rätt plats.

  Lägenhet är rysligt kall, men jag överlever. Delar den med en kille från Grekland som också ska plugga italienska på UPS här i stan, dock i tre månader. Han kan italienska och vi har redan bestämt att han ska grilla mig med att bara köra italienska och ingen engelska. Vi tog en kort vända på stan och fick i oss lite middag i form av en slize pizza och en pandini med mozzarella och pruccioto. Mums. En kille från Frankrike ansluter i morgon, så han ska jag dela rum med nu i un meze. Staden är rätt fenomenal och jag är redan kär. Ska försöka prestera lite foton härifrån under tiden så de som läser här kan få se en del av det.
  Ikväll har vi det första inofficiella mötet på Piazza IV Novembre. Ska bli kul att träffa alla och i morgon börjar skolan är det tänkt. Ska fixa lite mer här nu och sedan blir det att promenera iväg längs stadens gator. Ciao!

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!