TEST SCRITTO E ORALE

Italien,Perugia — Tags: — @ 3 February, 2009 - Comments Off on TEST SCRITTO E ORALE

  Ja, idag var det stor prov-dagen. A ora nove var det prov. På italienska. Jag var väl lite stolt för mig själv som lyckades förstå mig på försättsbladets italienska. Provet bestod med en skriftlig del på fyra sidor med ökande svårighetsgrad, där sista sidan var ett stort frågetecken för mig. Förstod att det handlade om USA på något sätt, men inte kunde jag komma på vilka ord jag skulle fylla i. Aja, den blev rätt blank den sidan, men något svar fick jag ner (inte för att det var rätt).
  Del två bestod av ett litet muntligt test vars längd varierade beroende på hur duktig man var på att tala italienska. Jag är ju som sagt ingen expert och förväntade mig inte att klara mig så bra. Det var ju bara ett färdighetstest. Fick i alla fall några ord sagda om lite bakgrund om mig själv, familj, och intresse. Min “intervjuare” hade ingen aning om vem arkitekten Jean Nouvel var. Aja, alla kan ju inte ha koll på allt.

  Träffade en kille från Finland idag, eller snarare så hittade han mig, vilket inte är så konstigt när jag går runt med en väska där det är en svensk flagga på. Pratade lite och sedan dök den andra svensken på plats upp. Blev lite ord vi utbytte innan proven började. Är glad det inte är fler som kan prata svenska här, för då blir det inte så mycket av det. Snackade med några polacker om det och de är cirka 15 polacker här i kursen. Själv ser jag det som en fara om det är för många från “mitt” land, men det kan ju också vara en trygghet.

  Igår innan jag släckte lampan för att sova blev det till att läsa några fler sidor i Roberto Savianos bok “Gamorra” (perfekt julklapp med tanke på vart jag befinner mig nu). Tillsammans med en god kopp varmt te blev det några fler sidor avklarade i den boken. Intressant, skrämmande, chockerande. Är på ett sätt väldigt glad att jag inte ska åka till Neapel efter detta. Filmen ska ju vara lika hemsk som boken sägs det, och boken är ingen trevlig läsning. Är väl mest bara förvånad över att det fungerar så här. Men ja, Italien är ju Italien och när jag ser på det så, så blir jag inte förvånad egentligen.

  Nu ska jag fokusera på att se om CSN vill ge mig besked om mina pengar så jag slipper leva på luft här nere. Men vid 17-tiden ska vi tillbaka till universitetet och se vilka grupper vi blivit placerade i. Jag förväntar mig inget annat än lägsta möjliga grupp för mig!

  UPPDATERING: Blev i nybörjargrupp numero 3. Förväntade mig inget annat. Vet i och för sig inte om nybörjargrupperna också är indelade i kunskapsordning, för i så fall är jag i den “högsta” nybörjargruppen (över kommer intermediate-grupperna) och det skrämmer mig ju lite. Förväntar de sig här att jag ska kunna någon form av italienska med tanke på min insats på proven idag? I så fall har jag nog lurat dem på något omedvetet sätt. Eller så nedvärderar jag mina kunskaper och de tycker jag kan något. Bara framtiden kan avslöja sanningen. Och schemat säger att lunedì a mercoledì e venrdì cominicavo a ora 8.00. Mums vilka tidiga dagar det blir.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!