EN VECKAS INTRYCK

Italien,Perugia,Vardag — Tags: — @ 8 February, 2009 - Comments Off on EN VECKAS INTRYCK

  Okej, några dagars uppehälle i mitt skrivande här, men jag hinner inte med detta. Dels så är det en kombination av sena nätter på olika klubbar i staden samt en del intensiva dagar på universitetet som gör att jag inte haft orken riktigt de senaste dagarna. Första veckan är ju nu avklarad och den har varit intensiv. Idag satt jag halv-sliten i köket och renskrev lite listor med verb och liknande grammatik skit som jag ska ta mig igenom i morgon (läs: idag, söndag). Det är fullt ös på lektionerna och det är bara italienska som talas. Tycker mig förstå mycket, men att prata fungerar inte lika enkelt. Vet jag har problem med grammatiken och verbens böjningar, men det får jag allt ta tag i och lära mig. Det är bara upp till mig själv, hur svårt det än känns.

  En intressant, och bra sak, med att läsa på ett italienskt universitet är ju upplevelserna av hur det italienska studieväsendet fungerar. Uppenbarligen får studenter gratis mat (och för sig finns en kostnad för att plugga på universitetsnivå, så det väger ju upp en del), men maten är som sagt gratis för dem, men vi ERASMUS-människor betalar mellan 2 och 4,20 euro, vilket inte är så farligt tycker jag. För 2 euro får jag en vettig pasta med sallad och frukt. Det är inte farligt anser jag. Blir inte samma behov av lunchlådor då, även om jag ibland lagar lite mat här “hemma” i lägenheten.

  Har även under veckan konstaterat att lägenheten jag delar rum i är nog den sämsta av samtliga lägenheter. Urdålig ventilation, vilket gör att jag bara väntar på att möglet ska blossa upp överallt, dåligt kök och urkasst badrum. Men jag överlever. Tänker inte hänga upp mig så mycket på det då det bara är en månad jag ska bo här. Det går dock inte komma ifrån att vi betalar lika mycket för den här som de som bor på våningen ovanpå (och de har en helt bra genomgående standard på hela sin lägenhet).

  Nattlivet då? Ja, det är livat. Och billigt. Köpte en flaska vin i Supermercadon i förrgår för 1,50 euro. Inte helt fel. Den har nu konsumerats tillsammans med en del annat gott och kvällarna har blivit sena. Galenskaperna visar sig även i del foton som tagits. Tänker inte publicera några foton här, men de finns och kan visas på begäran efter återkomsten till Sverige.

  Vädret har varit väldigt regningt på sistone och jag hoppas att morgondagen (söndag) erbjuder uppehåll och bra väder så jag kan få ge mig ut på gatorna och fotografera en massa. Var ute med kameran i veckan men en regnskur fick nästan den att bryta samman. Blev lite orolig när en del reglage inte fungerade, men ändå höll jag den undan för regnet. Kanske är den höga luftfuktigheten som spelade den ett spratt. Hur som helst fungerar kameran nu igen så vi får se när jag får upp mer foto. Nu måste jag verkligen sova eftersom klockan är mycket och jag ska försöka få lite plugg avklarat i morgon.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!