COME STAI A MILANO?

Italien,Milano,Skola,Vardag — Tags: — @ 3 March, 2009 - Comments (2)

  Okej, jag ska försöka summera de första dagarna lite. Bor förnärvarande på vandrarhem och har inte den bästa tillgången till internet, samt att den mesta av tiden ägnas åt lägenhetssökande. Boende i någon form annan än vandrarhem godtas numera som helt ok. Dock tackade jag faktiskt nej till en säng i ett rum idag, även om det låg cirka 50 meter från skolan. Det var bara en säng och resten av rummet var helt fyllt med den andra killens saker. Jag orkar inte bo i en resväska i fem måndar, det går bara inte. Så nej till det och sökandet fortsätter. Har tittat på några andra rum också, så vi får se hur det går. Väntar på besked här i veckan, samtidigt som jag fortsätter söka efter fler.

  Har även hunnit med att shoppa lite. Nöd-shopping som jag väljer att kalla det. Packningen står hemma hos R och jag lever ur ryggsäcken med några få ombyten. Var helt enkelt ”tvungen” att införskaffa lite mer ansåg jag. H&M lever man långt på. Synd att de inte har någon form av ”Sverige-rabatt” vilket hade varit för oss svenskar ute i världen. Måste se om kanske Ikea har något sådant sedan när det blir besök där. Så nu har jag i alla fall lite mer rena kläder att rotera mellan och fylla ut den blivande garderoben med.

  Registrerade mig på universitetet idag. Var en liten vimsig upplevelse men det avlöpte rätt smärtfritt. Uppenbarligen heter BTH fortfarande ”Univeristy of Karlskrona-Ronneby” i deras datorer. Mycket intressant. Hur som helst är jag registrerad som student med Urbanistica som master. Tyvärr finns inte några kurser på engelska för urbanistica, men en del inom arkitektur, så jag ska sätta ihop en kompott med en del kurser på italienska och många på engelska. Sedan gäller det bara att övertyga BTH där hemma att det här är bra val och att jag kan tillgodoräkna mig dessa kurserna för min examen. Det löser sig!

  Träffade K från Ungern vid registreringen. Alltid kul med nya människor så vi slog följe runt campus i några minuter och ikväll bjöd jag med henne hem till R, där min kära resväska står, på middag. Mycket gott även om det var sent. Nu är klockan snart 00 och en ny dag börjar. Eftersom jag lyckats komma åt internet här på vandrarhemmet så ska jag kolla av annonserna lite, men siktar på att spana mer i morgon bitti. Måste även boka in ett möte med min handledare här, för jag har absolut ingen koll på några kurser. M, som också läser på Politecnico, men ute på Bovisa-campuset, har fått härliga papper med information. Jag har ingen aning om någonting. Så förhoppningsvis kan jag reda ut det i veckan.

  Och Milano då? Ja ni, en väldigt stor stad, men jag börjar hitta bra med tunnelbanan nu. Fixade mitt ATM-kort (nej L, jag plankar inte här), men tyvärr får jag inget studentpris eftersom jag överskrider den italienska åldern för studenter, vilket är 27. Surt för mig, men det kostade ändå bara 30 euro för ett månadskort, så det är ju klart billigare än vår kära huvudstad uppe i norra Europa. Staden ger många intryck, men ska samla på mig lite mer innan ni får en bättre rapport! Nu ska jag låta mina fötter vila. Det är inte kul att gå in nya skor, men det måste göras någon gång!

2 comments

  1. Planka kan man om man inte har några pengar men det är inget jag rekommenderar! Med tanke på vad det kostar… Bocca lupo! L

    Comment by L — 10 March, 2009 @ 21:38
  2. Planka kan man göra om man vill o det hela blir ju lite spännande då oxå?!?! 😉

    Comment by Lina — 10 March, 2009 @ 21:41

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!