UNA SPLENDISSIMO DOMENICA!

Italien,Milano,photo,Vardag — Tags: — @ 22 March, 2009 - Comments Off on UNA SPLENDISSIMO DOMENICA!
Överst: Nu spricker knopparna på träden i staden, så varför inte rama in våren lite elegant?

  Tillsammans med några andra svenskar började jag söndagen idag med att bege mig till Piazzale Vincenzo Cuoco där det skulle vara loppmarknad idag. Vi hittade loppisen och vandrande runt i det varma och soliga vädret bland en otrolig mängd krimskrams och skit. Men vi gjorde några små fynd sedan. Hittade lite gamla foton från Milano som vi inte kunde låta bli. Och en mycket intressant prissättning. Ett foto skulle kosta 3 euro, men vi fick 11 för 10 euro. Och då behövde vi inte ens pruta. Mycket bra prissättning. Efter avklarat dagsverke inhandlades vars en pizza och vi slog oss ner i parken för att njuta av maten och solen. Fick berättat för mig att man enligt några konstiga italienska bestämmelser bara får vistas i parker om man har barn. Konstigt, men de kanske inte vill ha ungdomsgäng som bara drar runt. Får forska lite mer i det här.
  D hittade några ramar som jag var tvungen att prova. Och mycket riktigt gick det att rama in det mesta med dem. Väldigt bra och funktionella ramar må jag säga.

LoppmarknadLoppmarknad innebär krimskrams och fynd. Varför inte en utombordare eller leksaks-borg?

  Fredagskvällen började bra, och slutade bra. Det blev middag med italienska vänner och till middagen så måste man så klart dricka lite gott. Blev på tok för mycket vin för mig så när jag kom hem (i vettig tid tror jag) var jag riktigt på gasen. Spenderade 20-30 minuter på lördagsmorgonen med att försöka lokalisera mina glasögon som var puts väck. Hittade dem till slut mellan madrassen och väggen. Minns inte om jag ens fick av mig glasögonen när jag gick och la mig. Tur jag inte hade sönder dem.
  Eftersom jag var rätt utslagen under lördagen efter ovan nämnda bravader tog jag det väldigt lugnt. Spenderade dagen väldigt lungt och rofyllt i bland annat en park innan vi begav oss till en aperitivo på ett nytt ställe. Otroligt trevligt hak och måste nog besöka det igen om jag får bestämma. Ska bara införskaffa mig en karta idag så jag kan märka ut alla dessa bra platser i staden. Som det är nu klarar jag det ju inte genom att försöka memorera vägen dit.

Spårvagn modell äldreDe äldre spårvagnarna i staden som rullar är helt underbara. De går så långsamt att det nästan går fortare att gå.

 

TakterassGröna takterasser saknar vi för mycket i Sverige!

  De gamla charmiga spårvagnarna som rullar på en del linjer är bara helt underbara. När de accelererar så låter det verkligen som om de kommer upp i höga hastigheter men när man tittar ut inser i alla fall jag att jag kanske kunnat gå fortare än vad de kör. Hur som helst är de charmiga och helt klart ett bra inslag i stadsmiljön. Mer spårvagnar i Sverige röstar jag för!!

  Nu ska jag röja upp lite här i rummet innan jag sticker ut till Malpensa för att möta upp A som kommer ner. Hon stannar en vecka och det ska bli väldigt kul att få ha henne här på besök.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!