LA PASQUA È FINITO.

Italien,Milano,photo,Vardag — Tags: — @ 16 April, 2009 - Comments Off on LA PASQUA È FINITO.
– Il duomo a notte.

  Ja, Påsken har passerat Italien och mig. Blev en lugn Påsk i år. Den inleddes med att K kom besök från Stockholm. Hon skulle träffa lite vänner hon har här nere, men jag fick också lite tid inbokad i schemat. Vi har inte setts på hur länge som helst eftersom jag varit dålig på att ta mig till Stockholm sedan hon flyttade upp, samt att hon inte besökt Karlskrona något när jag varit där. Hur som helst var det riktigt kul att ses. Försökte hjälpa henne med lite shopping och mot slutet så hade jag nog lyckats ändå. Jag som verkligen inte är någon shoppoholic. Imponerad över mig själv. Sedan kom M upp from Rom och hälsade på i några dagar, så några aperitivos blev det med goda drinkar och massor av mat. Bland annat den största Negronin (typisk milanesisk drink) för mig någonsin. Ska fortsätta beställa den å se om den växer för varje gång, som den hittills gjort. Får gå runt till olika ställen och se vad de bjuder på helt enkelt. Börjar dock tröttna lite på aperitivos. Äter inte alls lika mycket som i början, men det beror helt enkelt bara på att maten är för lik och blir lite för tråkig, även om den varierar från ställe till ställe. Det positiva överväger ju dock, det vill säga att träffa vänner och äta gott och bara ta det lugnt. Kommer inte sluta med det, men inte blir det lika ofta som tidigare.

  I söndags fick jag uppleva min första “riktiga” Italienska påsklunch. V hade bjudit hem mig till sig och sin mamma för att äta lite gott. V hade varit i Sverige i några veckor pga studier och återkom på lördagen. Kul att se henne igen och att få träffa hennes mor. De bor bara lite längre ner på en ut av gatorna från torget här, så det tog tre minuter att gå dit. Lite längre tid behövdes däremot för att äta upp all mat. Ungefär två och en halv till tre timmar satt vi vid bordet och bara åt en massa goda små rätter. Blev pasta (lasagne), havsdjur (hummer, räkor), salami, lamm och tiramisu. Lite imponerad över att jag ens orkade gå hem efteråt.

Jane i parkenJane Jacobs höll mig sällskap i parken.

  Dagen efter spenderades i Giardini Pubblici med lite skolböcker. Skönt att inte göra något speciellt och bara plugga lite i lugn takt i solskenet. Jag och M försökte hitta en pizzeria, men det visade sig omöjligt för oss. I Italien har de flesta mindre butiker totalt stängt över påskdagen och annandagpåsk. Till slut blev det lite hemsk BK-mat, vilket jag inte är stolt över med tanke på vilket land jag befinner mig i.

DuvorDuvor i väntan på något bättre.

  Ju mer tid jag spenderar här nere desto mer insatt blir jag i det italienska livet. Genom de jag bor hos så får jag en, i och för sig vinklad, bild av hur de ser på det politiska styret i landet. Genom universitetet får jag förståelse för hur det italienska sociala systemet fungerar med boendet etc. Mycket intressant. Ska gräva lite mer i det här. Ci vediamo!

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!