Dags för arbete!

Nepal,photo,Thesis — Tags: — @ 24 April, 2010 - Comments (2)

  Var uppe kl 5 i morse idag också, även om lördagarna är lediga. Eller ja, 5.09 för att vara vara exakt. Jag snoosade faktiskt en gång. Men upp och iväg mot Sarangkot. Eftersom det inte blev upp till toppen igår tänkte jag att idag så fick jag ta mig upp dit. Och det gjorde jag. Hade även tänkt att om det var möjligt intervjua den man jag träffade förra gången för mitt arbete. Jag har tänkt ha med Sarangkot som ett av de tre områden jag gör fallstudie på, och då får Sarangkot representera ett område som blivit förstört av den ”storskaliga turismen” (med lokala mått mätt) som berövat många byinvånare inkomster.

[slide] Photos from the day.

  Traskade iväg med väskan fylld med anteckningsmaterial, kamera, vatten och det tog mig ca 1h20min att nå toppen. Jag var väl ärligt talat rätt sliten när jag nådde slutet. Men skönt var det. Satt ner en stund och begrundande landskapet medan jag satte i mig lite vatten jag haft med mig. Såg sträckan upp dit som ett litet träningspass, och tänkte använda retursträckan hemåt som den då jag intervjuade folk och analyserade lite mer. Som planerat fick jag tag i mannen jag tänkt prata med, men det blev inte bara en intervju. Totalt kom jag hem till ”campus” med tre intervjuer i bagaget och en hel del matnyttig information. Har efter lunch skrivit ner allt ordentligt på datorn så det känns bra att ha det gjort. Måste tillbaka en gång till för att göra några fler intervjuer, men jag är nöjd med min insats för dagen. Kände inte heller alls av samma träningsverks smärta som första gången jag tog mig upp och tillbaka. Vi får se i morgon hur det känns då när det gäller det.

  Idag är det så otroligt varmt. Tror det är närmare 40 grader. Helt tokigt. Var precis nere en sväng på stan med Hem och jag passade på när jag hade en ”privat tolk” med mig att köpa lite tvål så jag kan tvätta kläder. Har klarat mig än så länge, och eftersom det inte är tal om någon tvättmaskin här, så är det bara en spann med vatten och tvål som gäller. Just som jag skriver detta ligger en del kläder å drar sig i vattnet, så jag ska sätta igång och gnugga loss lite så fort jag skrivit klart detta. Det var någon form av demonstration nere på stan idag med politiker som talade och hade sig. Hem tog med mig rakt in i detta och det var riktigt kul att få uppleva det. Och oroa er inte, det var ingen våldsam demonstration av maoist rebeller, utan en rätt lugn och sansad tillställning. Alla tittade på mig som om de såg ett ufo, vilket inte är så konstigt kanske är så konstigt när jag kommer vandrandes där; blek, blåögd och närmare två meter lång.

  I morgon blir det möte med Sascha vid 10-tiden för att lägga upp mina två andra fallstudieresor. Han ska eventuellt följa med på den ena, som kommer gå till en stad som heter Tansen (ligger i sydöstlig riktning härifrån), medan jag kommer ta mig an det tredje området själv. Det är ett vandringsområde norr om Pokhara där de kör med lite ”home stay”-program i några byar. Den turen kommer eventuellt ta några dagar att göra. Mer om det framöver.

2 comments

  1. Skulle vara kul med interiör bilder på hur du bor, lika så affärer, ja överhuvudtaget interiörer är jag nyfiken på att få se lite mer av.

    Comment by Stina — 27 April, 2010 @ 07:39
  2. Hejsan. Jag har faktiskt det på gång. Tog ett foto igår av mitt rum, så det kommer. Ska fixa lite från butiker etc. också. Sådana här beställningar är kul. Fler sådana tack! 🙂

    Comment by chb — 27 April, 2010 @ 11:15

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!