Local shops on request / Butiker på begäran

Nepal,photo,Thesis — Tags: — @ 30 April, 2010 - Comments (3)

  Jag fick en förfrågan här om jag inte kunde visa lite hur butikerna ser ut i stan, så igår innan jag skulle iväg på en intervju med ACAP tog jag mig ner till Mahendra pul, vilket är shopping centrum här i stan för alla nepaleser. Här vimmlar det alla möjliga butiker och kan du inte hitta det du söker här, ja då vet jag inte ens om varorna existerar i verkligheten.

[slide] Local shops in Pokhara

  So, the photos shows local shops, as requested the other day by one of you readers. These are just a few example of stores, but I hope it can give you an idea about how it looks here and what you can get here if you search for it. The prices vary. In some larger stores they stick to the prices, but if you are a foreginer/tourists they very easy try to demand a higher prise from you. And yes, the dvds costs about 0,3 euro, and they are of good quality. I’ve tried one, just for the testing of it.

  Var uppe och sprang i morse. Eller ja, promenerade upp för vägen mot Sarangkot, och sedan lite löpning mot slutet, sedan vände jag tillbaka och tog det lugnt nedåt med lätt löpning. Vill inte döda mig helt när nu när jag väl sätter igång med detta. Var en strålande morgon och än en gång var det fenomenal vy över bergen, vilket fick mig att lasta väskan med fotoutrustningen jag har med mig när jag kommit tillbaka från löpningen, och gå upp igen för backen en bit för att få en bra plats för foton.

  Idag ska jag ner till “Lakeside” (“turistfällan” som jag kallar det) och fixa alla tillstånd för min vandringsrunda jag ska ut på om några dagar. Ska ta tillfället i akt och intervjua lite turister tänkte jag, samt kolla upp lite andra saker.

  Oh, glömde nästan, igår så testade jag på en hamburgare till lunch. Efter intervjun med ACAP (Annapurna Conservation Area Project), så tog jag mig förbi centrum för att fixa lite saker, så då droppade jag in på “Big Bite” eller vad stället hette och satte i mig en trippel-burgare med pommes å läsk för ca 30 kr. Väldigt dyrt för en nepales, men inte så farligt dyrt för mig. Och även om jag är stor i munnen ibland, så var det sannerligen svårt att sätta i mig burgaren. Men ner gick den och än är jag inte magsjuk, än så länge.

  Latest news about the Maoist is that all roads leading in to Kathmandu is blocked. As Kathmandu is 200 km to the west, I’m not so worried about that. But we can just wait and see what happens tomorrow!

3 comments

  1. Ser att du kommit till rätta i Nepal. Idag tvingar vi islänningar att hylla den urgamla svenska seden med Valborgsmässofirande. Hittills har jag och min vapenbroder M lyckats väl. Vi började med att bjuda på morotskaka, helt i analogi med taktiken “morot och piska”.

    Hoppas allt är väl med dig din gamle räv! Dina oslagbara poäng i Doodle jump minner mig dagligen om dig och vi båda och önskar dig all välgång i ditt arbete.

    M hälsar kram.

    Comment by S. Thellbro — 30 April, 2010 @ 11:48
  2. Bra jobbat! Indoktrinera de där islänningarna att de egentligen bara är ett svenskt förlorat landskap. Fast de får lösa alla bank-affärer först innan de får bli fullvärdiga “svenskar”.. haha!
    Morotskaka. Satan vad gott. Gud vad jag längtar hem för lite godsaker, för här är det knapert med det. Mestadels ris.. och mer ris. Frågan vi bör ställa oss är hur otroligt “svensk” en morotskaka är. 😉 Fast det blir ju mer morot och kaka.. och inte morot och piska med en sådan.

    Kämpa på med ert arbete! Ska bli kul att se vad ni får ihop. Vi arbetar ju med så otroligt skilda saker. Och hälsa M!!

    Comment by chb — 5 May, 2010 @ 09:54
  3. Vilka härliga “affärer”! Ser ut att vara ett riktigt trevligt ställe.

    Comment by Leif — 1 May, 2010 @ 16:53

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!