Volleyboll

photo,Thesis,Vardag — @ 21 November, 2010 - Comments Off on Volleyboll

  Drog till idrottshallen nu i eftermiddags och spanade in en volleybollmatch. Det var en bra match, med en svag inledning för oss, men där vi efter halva matchen vände bilden och vi tog igen en hel del. Förlorade med en liten marginal, men det var bra kämpat av tjejerna.

  Kan inte låt bli att tycka det är synd att vissa idrotter stöttas så mycket mer än andra. Självklart går det aldrig att uppnå en jämlik balans i stöd och medieuppmärksamhet, men när vi här i stan har ett otroligt starkt och stor hockeylag (och ja, stan är verkligen en hockey-stad), kan jag inte tycka vissa andra idrotter borde lyftas fram mer. Särskilt ur ett genusperspektiv kan jag verkligen tycka att det är på tiden. Hockeyn är väldigt manlig rakt igenom. Men andra idrotter måste också lyftas fram. Däribland volleybollen där tjejerna som jag såg idag spelar på bra, men har nästan inget direkt stöd om man jämför med hockeyn. Självklart är mycket styrt av uppmärksamheten i media, och där står hockey och fotboll i en särställning. Men för utövarna är det av mycket större betydelse om de får stöd. Säger inte heller att allt stöd ska bestå av pengar.

  Blev tipsad att det skulle vara en match i helgen, men inte exakt när den var. Insåg sedan att det var halt omöjligt att få tag i information om när och var den var. Så nu ska jag grovt trycka på för att turistbyrån måste skapa en bättre informationskälla på nätet med alla evenemang som är på gång varje vecka. För den information den har med kultur och idrott må vara bra, men den kan helt klart bli ännu bättre.

  Jag önskar fler gick på matcherna. Fan vad kul det hade varit om det varit fullsatt på matchen. Vilket tryck det hade blivit och så mycket starkare upplevelse det blivit. I väntan på det kommer jag fortsätta gå på matcherna, för jag tänker då gör vad jag kan för att stötta det. Och jag gör inte det här bara för att stötta. Nej, jag gör det för jag tycker faktiskt det är riktigt kul å se match live.

  Men ja, kanske var matchen en ursäkt för att inte skriva på ex-jobbet, men det ska jag göra nu. Snart är det klart. Mittseminariet väntar den 9 december.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!