First dawn of a new life…

Vardag — Tags: — @ 29 September, 2011 - Comments (1)

När jag kom hem var det första jag gjorde (nåja, efter jag tagit av mig väskan och fått av mig skorna) att tända det här ljuset. Varför? Jo, för mitt på dagen idag föddes en liten parvel i södra delarna av landet som jag är väldigt stolt över. Och jag är stolt över parvelns föräldrar också, eftersom det är min bror och hans underbara fru som är de två lyckligt lottade.

För första gången i mitt liv är jag farbror till en liten filur som jag med glädje kommer följa i livets berg- och dalbana så gott det bara går. Redan i morgon är idag historia och därför tände jag det här ljuset för att på mitt sätt tänka på hur underbart livet är och njuta av den här dagen. Lite senare ringde några missionärer från mormonerna på dörren och jag tog mig till och med tid att snacka med dem lite – inte bara slog igen dörren framför näsan på dem eller vägrade öppna. Nej, jag tog ett litet samtal och förklarade snällt och trevligt att jag inte riktigt delar deras tro och deras syn på någon “gud”. Skakade hand med dem innan jag stängde dörren och vi skiljdes åt. Det är lite intressant det där hur vi ibland på grund av fördomar om andra inte är öppna och ärliga ändå. Vet många som försöker undvika dörrknackare genom att bara inte öppna dörren. Nåja, alla har vi väl något vi vill dölja.

Men som sagt, vad gör det en dag som den här. En glädjens dag i verklig mening. Fick ett sms från min bästa bror när jag satte igång telefonen på morgonen om att de hade begett sig till BB, så jag har gått lite på nålar mest hela dagen, även om det egentligen mest rullat på räls… Min humor är så kass ibland (ofta?), fast jag har faktiskt åkt en jäkla massa tåg idag mellan Kiruna och Luleå.

Nu ska jag fira mitt brorsbarn genom att tvätta min loppis-lampa från Kiruna och se om jag kan hänga upp den i hallen.

1 comment

  1. Stort grattis till farbror Calle! Så mysigt med ett litet syskonbarn 🙂
    Förutom små söta barn så har jag en förkärlek till lampor 😉 så är väldigt nyfiken på fyndet från Kiruna. Vad var det för något spännande?
    /L

    Comment by Lena — 29 September, 2011 @ 22:49

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!