Lady in red is looking at me

Funderingar,Vardag — @ 9 October, 2011 - Comments Off on Lady in red is looking at me

Solen sken sina höstlika strålar in genom fönstret när jag satt i fåtöljen och läste en bok. Jag fick för mig att gå en promenad och så blev det också. Under promenadens lilla tur kom jag förbi galleriet vid bron och såg att det var öppet. Gatuprataren utanför sa något om “Olja och akvarell”. Så in klev jag och vad tittade mot mig direkt om inte en kvinna i röd klänning.

Nåja, nu var kvinnan målad på en duk och en del av en stor tavla, men oj vilken tavla. Och sedan såg jag den röda plutten vid sidan om och insåg att den där kvinnan kommer få glädja någon annans vägg. Kände bara ett stort ha-begär, för jag hade verkligen inte tackat nej till ha den hängande här hos mig. Exempelvis i min hall med bra belysning hade den gjort susen. Konstnären heter Ethel Marklund och vilka oljemålningar. Vilka färger. Mums säger jag bara.

Det råder fotoförbud på galleriet, så jag fick inte ta några foton från insidan för att visa verken som hänger där, men oj vad gärna jag gjort det. Konstnären var på plats i lokalen, så jag frågade henne om jag fick ta ett foto från utsidan. Detta var det jag lyckades åstadkomma och trots alla reflektioner så får det förmedla känslan. Annars välkomnar jag alla att besöka Galleri 1 vid bron. Helt klart värt ett besök nu.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!