OGGI SERA: STUDIO

Italien,Perugia,photo,Skola — Tags: — @ 11 February, 2009 - Comments Off on OGGI SERA: STUDIO

  Dessa italienska oregelbundna verb. Jag ska f*n lära mig dem. Så är det bara!

  Italien bjuder på många överraskningar. De flesta postiva. De andra lite mer fundersamma. Som det snöblandade regnet idag. Vart kom det ifrån. Hörde något om en snöstorm hemma i Sverige, men det borde väl inte vara här nere tänkte jag. Men visst var det regn och snöflingor som piskade mig lätt i ansiktet under promenaden till telefonbutiken. Tänkte det var dags att fixa ett italienskt nummer, så det gjorde jag. I morgon blir det aktiverat och ni som vill ha det sänder jag det till. Tänkte det var på tiden att jag tog steget över till att verkligen försöka vara italiensk med +39-nummer å allt. Sen får man se om det blir något vettigt av det till slut ändå. Hur som helst blir det lättare att hålla kontakt med alla nya vänner här nere nu.

  På bilden ovan syns en del av de oregelbundna verben i italienskan som jag måste lära mig. Har inget val. Jag kan de känns det som, men det gäller väl bara att få hjärnan att tänka lika fort på italienska som på svenska. På något sätt går det lite segare nu när jag tänker på om det är tu, lei, loro eller inte för att få rätt på essere å allt annat. Men jag ser positivt det. Kämpa på! Vägra ge upp!

  Min ena “roomie”, från Grekland, läser ju italienska på högsta nivån så det är bra att han här. Han kollade igenom lite “läxa” idag och hjälpte mig nu ikväll. Alltid skönt att få det stödet. Måste sätta detta. Inte för någon annans skull, men för min egen. Enda sättet för att kunna föra en vettig konversation med någon är att kunna hantera verben. Substantiven är inte lika svåra, men de här verben. Nej, min hjärna är verkligen inte konstruerad för att tänka på grammatik.

  Blev övertalad av grannarna på ovanvåningen att joina deras förfest, så sagt och gjort gjorde jag det. Nu sitter jag här efter nästan en flaska vin senare och är lite lätt små-rund under fötterna och ska strax sova. Orkade inte hänga med till DownTown idag, även om plugget börjar kl 11 i morgon. Ska få lite sömn nu och tänkte faktiskt, hur sjukt det än låter, gå upp i vettig tid och försöka plugga lite innan det bär av till skolan. Vi skämtade lite om att det kanske inte blir någon skola i morgon eftersom väderprognoserna pratar om minusgrader och ev. snö. Blir kanske som snökaoset i England häromdagen.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!