ALLA HJÄRTANS…

Italien,Perugia,photo,Skola — Tags: — @ 14 February, 2009 - Comments Off on ALLA HJÄRTANS…

  Om det var lite snö på kullarna i fjärran i torsdags, så hade då vintern verkligen kommit igår. Fredag den 13 (13 är ett lyckonummer här i Italien, för oturen svarar nummer 17) och snön låg vacker över landskapet. I backen utanför huset hade två bilar vackert ställt sig på tvären och blockerat all trafik. Jag är inte förvånad. Lite komiskt hur förarna stog utanför bilarna och såg ut som frågetecken. Hela staden kändes lite lamslagen och under de första timmarna av föreläsning föll snön vackert ner.

  Kan inte låta bli att slås av det komiska i att åka ner till Medelhavsområdet, där det brukar vara varmt, och gå runt och tycka att det är lika kallt här nere som hemma i Sverige. Hos föräldrarna är det visst 10 cm snö och kallt och ungefär likadant i Karlskrona. I Perugia kan jag nu också intyga att det är kallt, dock inte lika mycket snö.

  Hittade gamla anteckningar i ena anteckningsblocket från den senaste tentan jag skrev innan jag åkte. Den var “försenad” i rättningen enligt ansvarig lärare och vi skulle fått reda på beskedet igår, men tror ni det blev så? Självklart inte. Är otroligt jävla trött på hur BTH, eller särskilt Fysisk Planering-programmet hanterar tentarättningar. Det verkar vara helt otroligt omöjligt att hålla rättningstiden som är 10 arbetsdagar. De anger ett senare datum, som de har rätt att göra, men inte hålls det heller. Blir väl att anmäla det hela till GUN för att se om vi kan få någon bättring.

  Eftermiddagen bjöd på besök i en av de mest kända fabrikerna i Perugia. I Peruginas lokaler tillverkas tonvis med godis och den mest kända är “Bacio”. Vi fick en kort historisk presentation och sedan en liten rundvandring i fabriken. Och självklart bjöds det på smakprov. Blev lite av en godis-chock för mig kände jag och mådde illa rätt snabbt. Men gott var det. De hade flera gamla reklamaffischer uppsatta och det var verkligen grafiska mästerverk. Påminde mig lite om stilen runt 1900-1930. Mycket vackert.

  På kvällen blev det lite utgång även om jag inte tänkt det. “Som vanligt” hamnade vi på Downtown och det var inte alls så kul som jag varit med om. Musiken föll mig väl inte i smaken så det var nog lite det. Kul dock att bara umgås med lite andra ELIC-människor (vilket jag i och för sig gör varje dag ändå, men ja, lite mer utanför studierna). Efter lite turer på staden för att hitta någon nattmat, vilket vi inte gjorde, var jag hemma och i säng runt 03.45.

  Idag blir det studier. Och eftersom det är Alla Hjärtans Dag (även här i Italien) så går mina tankar till en speciell person där hemma i Sverige. Saknar dig väldigt mycket och tänker på dig! Slänger även iväg en liten mindre tanke till familjen och alla vänner. Hoppas ni får en härlig lördag!

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!