OGGI SERA HO MOLTO STANCO!

Funderingar,Italien,Perugia,photo — Tags: — @ 17 February, 2009 - Comments Off on OGGI SERA HO MOLTO STANCO!

  Jag är trött. Riktigt trött. Och jag orkar inte med att festa, men det gör ingenting. Ibland funderar jag på hur den svenska kampen för jämställdhet skulle fungera i Italien. Det hade ungefär varit som att försöka få en zebra att bli bästa kompis med ett lejon. Det vill säga omöjligt..

  När vi i Sverige har kommit förhållandevis långt vad gäller jämställdhet (ok, vi har inte nått slutet, men kommit hyffsat långt ändå om jag får lov att påstå det), så befinner man sig här nere fortfarande på grottstadiet känns det som. På krogen är det alltid gratis inträde för tjejer men inte för killar. Ibland får killar betala 8 euro för att komma in medan tjejerna går in gratis. Och betalar du inte när du går in så får du betala när du går. Även prissättningen i baren är snedvriden. Tjejer får gratis shots och köpa 2 öl till priset av 1, medan killar får betala mer. Egentligen så stör jag mig inte så mycket på det, för jag går inte ut supermycket här, men jag kan inte låta bli att notera det. Ute i stadslivet så är det mest märkbart där.

  Väljer man att titta på tv så fortsätter det ungefär på samma sätt där. Herrar/Män i kostym och damer/kvinnor i kortkorta kjolar och upptryckta bröst med en djup urringning. Konceptet verkar vara att män ska vara elegant sobert klädda medan kvinnorna också ska vara elegant klädda, så länge figuren framhävs och så mycket hud som möjligt visas. Absurt och helt sjukt enligt mig. Har noterat många gånger är tv:n stått igång i köket och vi suttit och tittat på något barnsligt underhållningsprogram för vuxna hur kameran sveper över de kvinnliga deltagarnas kroppar bara för att visa dem än mer. Från topp till tå. Nu kan en del säkert hävda att detta bara är för att visa upp de eleganta klänningarna eller något sådant, men hur som helst tycker jag det är sjukt. Inga män blir utsatta för samma sak. Nej, lite svensk jämställdhetssyn hade nog inte skadat här nere.

  För övrigt går jag förbi bilen på fotot dagligen till och från skolan. Kan inte låta bli att beundra detta röda mästerverk. Tyvärr skulle jag själv aldrig få plats bakom ratten. Nu ska jag sova. Punkt slut!

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!