PRIMO GIORNI ALL’UNIVERSITÀ

Italien,Milano,photo,Skola,Vardag — Tags: — @ 9 March, 2009 - Comments (1)
Piazza AspromontePiazza Aspromonte dagli quartzo pianni!

  Dags för en ordentlig uppdatering. Förra veckan var lite kaotisk. Hade fyra nätter på ett vandrarhem från och med lördagen och hade tänkt hitta boende här i Milano under den tiden. Det löste sig så till slut att när jag checkade ut ur vandrarhemmet den fjärde dagen (onsdagen) hade jag endast boende till 80%. Efter en liten tur på stan och sedan ett besök hem till R för att vila benen och koppla av lite fick jag det efterlängtade samtalet som sade att jag kunde flytta in när jag kände för det. Så numera bor jag vid Piazza Aspromonte och fotot ovanför visar utsikten från mitt fönster. Har 5-10 minuter till fots för att nå universitetet och om jag vill gå in till il Duomo så tar det runt 30 minuter. Nu har jag dock tunnelbanekort, så då bryr jag mig inte om att gå dit in. Tunnelbanan är ju smidigare.

  Det är många intryck på en gång. Besökte universitetet förra helgen bara för att ta reda på vart det låg och spana in lite eventuella bostadsannonser däromkring. Det var inte så svårt att hitta och jag började ringa efter boende. Måndagen spenderade jag med att registrera mig på fakulteten och bli “student”. Dock är jag inte riktigt student i Italien. I alla fall inte enligt ålders-kriteriet då jag inte fick “studentpriset” på tunnelbanan. Istället för att betala 17 euro i månaden får jag nu betala 30 euro. Men det är ändå fortfarande mycket billigare än i Sverige, så varför planka när det kostar så lite. Och med mitt boende nu behöver jag ju egentligen inte åka tunnelbana heller. Har börjat få lite koll på staden nu efter snart en vecka här och det känns otroligt skönt att vara här.

  Helgen spenderade jag i Sverige. Gjorde en liten överrasknings-resa hem till Karlskrona för att hälsa på A, och vi kan väl sammanfatta det som att det var en väldigt lyckad överraskning. Nästan för lyckad då A nästan trillade av pinnen samtidigt och dog av (glädje?)chocken. Hur som helst otroligt kul att få åka hem en sväng. Träffa A och lite andra människor, samt fixa lite småsaker och hämta ner mer kläder. Kläderna har dock inte kommit fram ännu eftersom bagaget inte dök upp på bandet igår på Malpensa flygplats. För en gångs skull förstår jag att det inte gjorde det, då jag var på flygplatsen cirka 25 minuter innan planet skulle lyfta. Checkade in i expressfart och sedan sprang jag genom hela flygplatsen till rätt gate. Kom med planet, men så inte väskan. De ska ringa mig idag för att leverera den. Men enda problemet är att batteriet snart är slut i telefonen och laddaren ligger just i väskan. Så jag får väl hålla mig hemma här hela kvällen. Annars får jag köpa mig en ny telefon i morgon.

  Har i veckan också hunnit med en hel del “Apertivo”, vilket är den italienska motsvarigheten till den svenska(?) after-work, med den skillnaden att Apertivo är mycket mycket bättre. Godare mat, obegränsat med mat och härliga lokaler. I och för sig kan lokalerna vara bra i Sverige också, men maten är sällan obegränsad. Enda “kravet” här är att man köper sig något att dricka. Och en öl, drink eller annat är inte svårt att betala för när man vräka i sig god mat sedan.

  Har inte hunnit gräva mig ner under ytan på det riktiga Milano ännu, men det ska jag göra. I morgon är det föreläsningar och språk-prov inför språkkursen som går kvällstid. Det kan vara bra för mig då jag kanske kan bli ännu lite bättre. Jag är ju inte direkt fullärd ännu. Nu ska jag sätta ihop en shoppinglista för att bege mig ner till mataffären vid universitetet. Handlade lite idag, men missade en del, så det är bara att gå ner där igen.
A presto!

1 comment

  1. Jag längtar till Italien,Italiens sköna land där små citroner gula växa…

    Comment by Eva Barnekow — 10 March, 2009 @ 14:14

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!