FÖRSTA RIKTIGA VECKAN AVKLARAD!

Italien,Milano,photo,Skola,Vardag — Tags: — @ 15 March, 2009 - Comments Off on FÖRSTA RIKTIGA VECKAN AVKLARAD!
Överst: Italiensk bilparkering – ett mästerverk i “Icke-svenskhet”.

  Okej, än en gång låter jag tiden springa iväg, men jag har haft lite mycket att göra i veckan. En del kurser har dragit igång och det bådar gott än så länge. Kurser på engelska och en del mer intressanta än andra. Siktar på att läsa tre kurser här nere, med kanske en som lite extra bonus, bara för den kan vara intressant. Vi får se hur det blir med tidsåtgången för det framöver. Har fram till första veckan i april på mig för att bestämma vilka kurser jag vill läsa.

  Det är så kul att vara svensk här nere. Jag kan inte hjälpa det, men jag är stöpt i en svensk form genom min uppväxt och då blir det extra roligt när man är i Italien. Se bara på bilden ovan. När vi i Sverige är så otroligt laglydiga och parkerar där det är markerade rutor så skiter milaneserna i det. Här i Milano är det för mycket bilar och stor brist på parkeringsplatser, så då ställer man sig där man helt enkelt anser att man inte är i vägen. Det innebär att trottoarer är parkeringsplatser. Övergångsställen och refuger fungerar utmärkt också. I Sverige hade detta varit totalt osannolikt eftersom vi säkerligen fått några parkeringsböter på oss, men här får man inte det. En del får det, när de verkligen ställer sig korkat, men allt som “fungerar” är visst ok. Och så länge fotgängarna kommer fram på trottoaren så är det inga problem.

Cologno NordCologno Nord – upptäcksresande i Milanos nordöstra utkanter…

 

Ikea… för att hitta Ikea!

  Gårdagen bjöd på ett litet äventyr. Vi gav oss ut till Ikea med målet att hitta lite saker. För min del var det fokus på ny kudde till sängen, då jag verkligen sover apdåligt med den stenhårda platta italienska sak jag fick här. Och en kudde är inte så dyr på Ikea tänkte jag. Vägen ut dit innebar tunnelbanans gröna linje till ändhållplatsen Cologno Nord för att därefter invänta en buss som tog oss till rätt plats.

  Jag har aldrig besökt ett Ikea utomlands och bara hört talas om till exempel den butik som finns med svenska matvaror. Det stämde. Hittade både kaviar (som jag inte köpte) och knäckebröd (som jag inte heller köpte) och lite godis (där jag köpte lite). Men det kändes skönt att vandra runt på Ikea och känna sig som hemma. Allt var sig likt, förutom att utropen var på italienska och priserna i euro. Men det är ju småsaker.

Polpette svedesi“Polpette svedesi” – Köttbullar, potatis och lingonsylt! Ett självklart måste för mig!

  Och så blev det lunch i restaurangen så klart. För mig innebar det ju automatiskt en stor tallrik med köttbullar, lingonsylt och potatis. Mums. Lite kul att man i dryckeskön kunde välja om man ville ha vin för 2,7 euro flaskan eller en äcklig söt energidryck för 2,5 euro. Nu blev det i stället iste för mig, men det var inte helt fel det heller.

  Klarade mig bra undan för plånboken sett och det blev inte så farligt. Var på väg att köpa en ny madrass till sängen också (eftersom jag sovit så dåligt), men gjorde inte det då jag inte kunnat ta hem den. Och efter att ha sovit med den nya kudden i natt så tror jag att bara det räcker för mig. En madrass är inte så dyr, men det är ju bara skönt att slippa bry sig om hur man ska få hem den hit.

Mitt italienska kökHemmets hjärta – mitt italienska kök!

  Jag tycker om mitt italienska kök här i lägenheten. Balkongdörren står alltid lite på glänt och jag funderar på att kanske försöka så lite basilika och andra kryddor i några krukor och ha där ute på balkongen. Och jag gillar det här lite “italienska” tänket, om jag får kalla det så, att allt inte måste vara perfekt. Stolarna är rickiga och halvtrasiga, men de fungerar och därför behöver man ju inte skaffa några nya. Vi i Sverige är ju otroligt duktiga på att försöka ha allt perfekt, rent och helt. Ofta slänger vi ju saker som fungerar bara för att de är lite trasiga. Här brukar man något tills de inte går att bruka längre och då skaffar man nytt. Jag ser det lite som kontrasten i Sverige – Italien. Vi ska vara så duktiga och ha allt ordentligt, men här nere bryr man sig inte utan ägnar i stället tiden åt att njuta av livet i stället för att gå runt och oroa sig för att allt inte är perfekt. Jag börjar trivas mer och mer med det italienska tänket.

  Ikväll är det fotboll kl 20.30. Jag hade tänkt försöka fixa mig en biljett till matchen (Inter – Fiorentina) på San Siro, så jag får vara där ute kl 17.30 då kassorna öppnas. Det ska inte kosta rysligt mycket vad jag hört och någon match måste ju vara den första jag går på. Det blir som kontrast till utgången igår då det dracks en massa rödvin och tröttheten från Ikea hjälpte mig i säng i vettig tid. Nu blir det en lunch tror jag besämt.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!