CALCIO A SAN SIRO – INTER CONTRO FIORENTINA!

Funderingar,Italien,Milano,photo — Tags: — @ 16 March, 2009 - Comments Off on CALCIO A SAN SIRO – INTER CONTRO FIORENTINA!
Överst: På väg upp för att nå min plats inför matchen Inter – Fiorentina.

  Igår fick jag för mig att uppleva något jag aldrig gjort förut. Jag är inget “äkta” fotbollsfan kan jag erkänna, men tycker att en bra match är en bra match och därmed värd att se. Så igår efter att jag tvättat på förmiddagen begav jag mig ut till San Siro runt 17.30 för att få tag i en biljett till kvällens match mellan Inter och Fiorentina klockan 20.30. Nu blev jag lite försenad och kassorna öppnade först 18.30, så det var bara lite kö-tid jag missade. Fick tag i en biljett och visst inte helt ärligt vart man skulle sitta för att se bra, men det visade sig vara helt ok. Satt i röda sektionen på tredje nivån, så det var högt upp, men ändå värt det. Numera vet jag vilka platser som är mest intressanta för att se bra, så det tar jag nästa gång.

Inter-klackenInter-klacken visar upp sig före avsparken!
Zlatan Ibrahimovic ska precis slå sista frisparken (och sätter den någon sekund senare)Zlatan Ibrahimovic ska precis slå sista frisparken (och sätter den någon sekund senare)

  Kul att få uppleva en Seria A match på riktigt. Känslan var enorm och så fort domaren gjorde något som inte åskådarna gillade så började det höras en hel del. Och när det blev mål så tjöts det än mer. Zlatan lyckades sätta två mål och det var ju kul att se. Kunde dock inte låta bli att notera att (jag är ingen fotbollsfrälst mästare och har koll på detta, så det är bara min okunniga åsikt nu) han inte är någon som tycker om att springa. Han gick fram å tillbaka en hel del i sitt område, men när han väl fick bollen ibland så var han lysande. Såg en hel del tjusiga passningar av honom och ja, två mål, så det säger ju en del.
  Men ändå.. han verkar vara lite väl medveten om sitt värde och anstränger sig bara när han behöver göra det. Och så tycker jag han faller på tok för enkelt. Det gör i och för sig inte han utan en hel del andra också inom den här idrotten. Det vet man efter att ha sett en match från läktaren.

  Idag var det annars en dag med föreläsningar. En intressant kurs, men vi får se om jag tar den. Har hittat så många intressanta kurser nu att jag kanske är på väg att ta 48 poäng den här terminen, men det hade varit att ta i. “Behöver” bara ta 30, men kan inte riktigt släppa alla intressanta kurser. Har några veckor till på mig att bestämma mig så det är ju rätt så lungt än så länge.
  Och ikväll var det lite Erasmus-välkomstmingel på skolan. Lite mingel som sagt och lite mat till tonerna av lärare som lirade jazz. Inte helt fel. Senare tog vi några öl i en park (ingen god öl, men öl som öl) och sedan drog vi till JJ där det blev några mer öl. Nattmaten (pizza så klart) på vägen hem gjorde susen.

0 comments

Nobody has commented this post yet.

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!