HO FINALMENTE UNA SFIDA ALL’UNIVERSITÀ!

Italien,Milano,photo,Skola,Vardag — Tags: — @ 18 March, 2009 - Comments (1)
Överst: Byggnaden jag huserar i här nere på Campus Leonardo. Får en känsla av Centre Pompidou i Paris.

  Nu äntligen har det börjat dra igång lite här i skolan. Idag var det uppstart på kursen “Workshop in Social Policies” och den verkar intressant, och utmanande. Kommer krävas en hel del arbete i den, jämfört med våra kurser på BTH, och det är stimulerande. Kursen går ut på att vi i grupper ska analysera olika begrepp som används vid beskrivning av problemområden och sedan ta den kunskapen och fokusera på ett gemensamt område här i Milano. Sedan kommer vi få arbeta med denna kunskapen för att skapa ett program för omvandling/förbättring av detta området baserat på krav från en bidragsgivare. Ska bli riktigt roligt, och utmanande. Vi är bara 15 studenter och har tre professorer som kommer arbeta med oss. Lite skillnad mot hemma i Karlskrona.

Fängelseinspirerad insida?Vet inte om arkitekten inspirerades av ett fängelse här?

  Här är några foton från plugget som jag tog idag. Lättare att visa några foton än att försöka förklara. Hur som helst har jag alla föreläsningar i den här byggnaden, som ligger cirka 5-10 minuter från mig till fots. Hela campuset är gigantiskt, men som tur är ligger den här byggnaden närmast mig av samtliga campus-byggnader. Smidigare för mig då.

UppstatUppstart av ‘Workshop in Social Policies’.

  Tror jag börjat få lite koll på vilka kurser jag ska ta nu. Svävade iväg ett tag om att alla kurser var lugna och att de inte krävdes så mycket ansträngning i dem (enligt min uppfattning), men efter kursstarten idag för denna kursen så kommer jag slopa en del av de “extra-kurser” jag tänkte läsa. Tar och fokuserar på tre kurser här nere och italienska-kursen som skolan ger extra. Dagens kurs ges på både italienska och engelska så det kommer bli bra för mina språkkunskaper. Vi internationella studenter i kursen blev uppdelade i olika grupper tillsammans med italienska studenter, vilket är mycket bra tycker jag. Då blir det inte lika mycket “vi” och “dem”, samt att vi får lättare att arbeta med det italienska materialet.

  Så idag känns det riktigt bra, även om det är en hel del arbete i denna kursen. Ska bli kul med en riktig utmaning. Måste fylla i och ändra mitt learning-agreement nu bara och höra med plugget hemma om att jag verkligen kan tillgodoräkna mig dessa kurserna, men det borde inte vara några problem tror jag.

Supermercadons vinhyllaSupermercadons vinhyllor är mer lättillgängliga än Systembolagets!

  Och självklart passerade jag Supermercadon idag vid lunch. Den ligger strategiskt cirka 150 meter från skolan på väg hem, så jag tar ofta en sväng förbi där efter plugget. Handlade lite inför lunchen, samt några flaskor vin inför ikväll. Vet inte om den är billigast, men den ligger nära till hands och har rätt vettiga priser.

PiolaPiola, som jag passerar varje dag på väg till Politecnico.

  Och våren hemma i Sverige i alla ära, kan jag idag meddela att körsbärsträden blommar för fullt som ni ser nedan, samt att det också idag var t-shirtvärme här. Funderar på att skicka hem kläder med A nu när hon kommer nästa vecka, för en del kommer jag inte behöva här nere. Får nog börja sikta in mig på lite sommarkläder snart. Och för att fira de låga antalet fåglar man ser här i stan så sket så klart en fågel på min rock under promenaden till skolan i morse. Grattis till mig!

1 comment

  1. Mormor Pollan sa alltid att det betyder tur när en fågel skiter på oss, köp en lott!

    Comment by Eva Barnekow — 19 March, 2009 @ 12:55

RSS-feed for comments to this post.

The comment-function is turned of for this page.

© 2024 a whisper in the storm | life becomes what you decide to do with it!